Pressemeddelelse 2021- Press release 2021

Circulært københavner-start-up spirer udover landets grænser
”Vi vil skabe et cirkulært alternativ til køb og smid ud kulturen!” – Josefine Aspman, designer

I 2019 åbnede parret Josefine Aspman og Simon Wraae LETZLEATHER – et interiørbrand, som udelukkende bruger naturmaterialer, og som har en stærk passion for at drive en bæredygtig virksomhed, som kan give kunden et alternativ til køb og smid ud kulturen.

LETZLEATHERs produkter kan købes via deres webshop og i forhandlere i Danmark og Norge. 

 

”Vi har netop indgået et samarbejde med en række butikker i Norge, hvilket vi er meget stolte over og spændte på. Vi har længe ønsket at blive en del af det Norske marked, men at det allerede skulle ske nu, havde vi aldrig turde drømme om! Succesen skyldes bl.a. nordmændenes positive indstilling til de bæredygtige materialer, og muligheden for at kunne personliggøre sine produkter. Det giver os blod på tanden og får os til at tro på, at vi kan være med til at forvandle møbel- og interiørbranchen.”

——–Simon Wraae, Founder af LETZLEATHER og udstiller ved CIFF og i EDDA studio

 

Det er interessant, at vi faktisk føler os mindst lige så godt taget imod i Norge som i Danmark. På Oslo Design Fair oplevede vi enorm interesse for vores brand. Nordmændene elsker dansk design, og de forstår at sætte pris på godt håndværk. Men det sjoveste var næsten, at de var så vilde med at få lov til at tage del i designprocessen. Det er jo netop glæden ved selv af designe og bestemme, vi ønsker at give videre!

——–Josefine Aspman, Designer hos LETZLEATHER og udstiller ved CIFF og i EDDA studio 

LETZLEATHER.DK
SEPTEMBER 2021


Historien bag LETZLEATHER
Han er fra Bornholm, hun er fra Nordsjælland, de mødtes i København, og dér har de ladet kreativiteten vokse! 

”Josefine har altid vært kreativ, som lille brugte hun mange timer i sin fars værksted og på at sidde og nørkle med alverdens ting og sager. Hun har lige siden jeg lærte hende at kende designet og bygget sine egne møbler”

——–Simon Wraae, Founder af LETZLEATHER og udstiller ved CIFF og i EDDA studio

Derfor var det heller ingen overraskelse, at hun selv gik i gang, da hun og Simon renoverede køkkenet i deres københavnerlejlighed. Josefine ønskede sig lædergreb, men kunne ikke finde nogen på markedet med en bæredygtig historie og et godt nok design. Derfor lavede hun sine egne, og dét blev startskuddet til LETZLEATHER. Simon er en rigtig iværksætter og fik hurtigt gang i hjulene, mens Josefine kunne få lov at udfolde sin kreativitet. Det har resulteret i et eksklusivt sortiment af interiør af læder og træ.

”Jeg håber på, at jeg kan få lov til at give glæden, ved selv ”at gå i værkstedet” og designe sit eget interiør, videre! Vi inviterer kunden med ind i processen, ved at give dem mulighed for selv at vælge farver, materialer og kombinationer til produktet. Og så er det vigtigt, at historien bag produktet er god hele vejen, så du med god samvittighed kan bruge produktet i dit hjem. Derfor kæmper vi for at tænke på miljøet i alt, hvad vi gør, og vi glæder os over at få lov til at være med til at inspirere til et mere bæredygtigt forbrug.”

——–Josefine Aspman, Designer hos LETZLEATHER og udstiller ved CIFF og i EDDA studio

Som eksempler på LETZLEATHERs kamp for et cirkulært alternativ kan nævnes, at deres knagerækker og toiletrulleholdere er lavet af rester fra kosteskaftproduktionen på et lokalt snedkeri på Vestsjælland, mens det læder de bruger til fx knagerne er deadstock fra møbelindustrien. Alle deres produkter er designet og håndlavet i Danmark for at sikre gode forhold og høj kvalitet.

LETZLEATHER.DK
SEPTEMBER 2021