Historien bag

Ideen til LETZLEATHER blev født i 2018, da vi selv renoverede køkken i vores københavnerlejlighed. Da vi ikke er tilhængere af køb og smid ud kulturen, og idet vi ønskede at gøre det på en bæredygtig måde, var vi enige om, at vi ikke ville at rive hele køkkenet ned, men blot opdatere det ved at male og skifte nogle få men elementære elementer ud.
En af de vigtige elementer for os var grebene; vi ønskede os lædergreb i et smukt og stilrent design og med en god og ren historie bag sig. Problemet var, at de ikke var til at finde på markedet.
Efter længere tids søgen besluttede Josefine sig for at lave sine egne. De blev sat op i køkkenet, og vi var godt tilfredse med resultatet. I tiden derefter, når vi havde venner på besøg, fik vi forespørgsler på hvor grebene var købt. Det resulterede i at Josefine pludselig sad i stuen og producerede greb til både køkkener, badeværelser og gamle møbler, der trængte til et frisk pust.

Interessen for grebene voksede, og efterhånden blev der sat system i bestillingerne, vi fandt en super leverandør af vegetabilsk garvet læder fra økologiske frilandskøer, og en forretning opstod.

Sidenhen har ideen udviklet sig, og i dag producerer vi et eksklusivt sortiment af produkter fremstillet af naturmaterialer med rene stier bag sig. Produkter med fokus på et stilrent design, høj kvalitet og bæredygtighed.

Læs mere om vores historie, og om hvordan personlighed blev til virksomhed her.

Materialer
Skind

Skindet, vi bruger til vores læderstropper, er fuldnarvet kernelæder, som er den stærkeste og mest holdbare del af huden, det betyder bogstaveligt talt at de kan holde til næsten alt, og at de ikke bliver slatne og kommer til at hænge med tiden.

Læderet kommer fra økologiske frilandkøer, som har levet et godt liv. Det bliver forarbejdet og skåret til på et lokalt værksted i Sønderjylland.

Det bliver vegetabilsk garvet. Garvning er den proces, hvor man renser læderet. Vegetabilsk betyder, at vi til denne proces udelukkende bruger naturmaterialer som bark og rødder i stedet for kemikalier.

Desuden er der udelukkende brugt naturlige farvestoffer til at indfarve det.

På den måde er skindet ikke kun godt for miljøet, men også for din og min sundhed.

Læder

Vores s-kroge, som både kan købes løst, bruges til vores knagerække og som er en del af vores knage, er syet af deadstock læder fra en møbelfabrikant. Vi opkøber de små stykker, som ikke kan bruges til større produktioner, og som skulle have været brændt eller smidt ud.

Træ

Et lokalt snedkeri på det vestlige Sjælland laver til daglig kosteskafter af lækkert FCS-certificeret asketræ. De stykker af rundstokkene, som ikke er lang nok til kosteskafter, bliver drejet og pudset i hånden. Når vi alligevel skal besøge familien i den anden ende af landet, stopper vi ind forbi snedkeriet og henter de rester, som er pudset og klar. Hjemme i vores eget værksted olierer vi dem med miljøvenlig olie, hvorefter de til sidst ender op som elementer i LETZLEATHERs produkter som for et eksempel knagerækken.

Egetræshylderne er skåret og forarbejdet på samme snedkeri af de FSC-certificerede egeplanker, som ikke er lange nok til plankeborde. 

Indpakning

For at give den bedst mulige oplevelse er vores produkter selvfølgelig pakket i en lækker æske. Med disse æsker har vi, ligesom med resten af vores produkter, tænkt på miljøet. Æskerne er FSC-certificerede og er produceret på en dansk emballagefabrik for ikke at belaste miljøet unødigt med en lang transport.

Æsken egner sig også godt som gaveæske, hvis du ønsker at give et af vores produkter i gave.

Cirkularitet

Udover vores passion for at drive en bæredygtig virksomhed, som lever for at skabe et alternativ til køb og smid ud kulturen, kæmper vi også for at bidrage til den cirkulære økonomi.

Det gør vi helt konkret ved så vidt som muligt at buge deadstock materialer. Som eksempler herpå kan nævnes vores stokke til både toiletrulleholdere og knagerækker, som er produceret af rundstokke fra et snedkeri, som laver kosteskafter. De stykker, som ikke er lange nok til kosteskafter, udnytter vi.

Et andet eksempel er vores s-kroge. De er syet af deadstock læder fra møbelindustrien.

Ved vores brug af både læder og træ, som ellers ville være et spildprodukt, udnytter vi allerede eksisterende ressourcer og bidrager til cirkulær produktion.

For at blive helt konkret i kampen for et cirkulært forbrug, har vi sørget for at du også kan være med!
Vi har nemlig skabt en løsning, hvor brugte produkter ikke bare bliver smidt ud til last for miljøet, når du som forbruger er færdig med det.

Alle vores produkter er selvfølgelig produceret i et stilfuldt og tidløst design, der er designet til at holde hele livet. Men skulle du alligevel blive træt af designet eller læderets farve, kan du returnere læderet til os. Derefter kan du med god samvittighed vide, at produktet bliver brugt igen. Returneringen af læderet giver dig også mulighed for at købe et tilsvarende design eller en ny farve til halv pris.

Det returnerede læder genbruger vi til at skabe nye produkter som nøgleringe, bordkort og servietringe.

Vil du være med? -send en mail til info@letzleather.dk

Teamet

Josefine Aspman

CPO og designer

Simon Wraae

CEO og founder